EKPSS Çalışma Kaynakları

EKPSS Çalışma Kaynakları

EKPSS Sınavına katılacak kişilerin sınava nasıl, hangi kaynaktan çalışmaları gerektiği hakkında oldukça fazla aramak yaptıkları ve cevap aradıklarını gördük. Engelli Blog olarak bu konuda yardımcı olmak ve kaynaklar paylaşmak istedik.

Önceki EKPSS Sınavlarına girenlerin ortak görüşlerinden biri KPSS ye nazaran biraz kolay olduğuna dair görüşleridir. Ancak bizler KPSS den farklı olmadığını soru sayısının az oluşundan mütevelli böyle düşünüldüğü kanaatindeyiz.

EKPSS Soru Sayısı ve Dağılımı

EKPSS Sınavı toplam 60 sorudan oluşmakta olup her soru 5 şıktan oluşmakta ve soru dağılımı aşağıda ki gibi olmaktadır: (2014 sınav bilgisi olup 2016 için ve sonraki sınavlar için farklı dağılım söz konusu olabilir. İlgili sınav kılavuzu yayınlandığında tespit ve teyit edilmelidir.)

Genel Yetenek Testi Soru Sayısı
1) Türkçe 15
2) Matematik 15

Genel Kültür Testi Soru Sayısı
1) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 10
2) Temel Yurttaşlık Bilgisi 6
3) Türk Kültür ve Medeniyetleri 3
4) Türkiye Coğrafyası 5
5) Türkiye ve Dünya ile İlgili Genel, Kültürel ve Güncel Sosyoekonomi 6

EKPSS Sürecinde Engelli Blog olarak sadece bir kitaptan değil bir çok kitap veya kaynaktan çalışmanızı öneririz. Konular çok geniş bir soru alanına sahip olduğundan tek bir kaynak yetersiz kalabilir.

EKPSS Ders Çalışma Kaynakları

Engelli Blog olarak EKPSS henüz yeni bir sınav sistemi ve çıkmış sorular neticesinde hangi konudan hangi soruların ağırlıklı olarak çıktığı tespiti belli olmayan bir sınav KPSS sınavına benzediğinden aşağıda paylaşmış olduğumuz kaynakların yukarıda EKPSS derslerini kapsayacak şekilde KPSS için hazırlanmış olan kitapları almanızı ve çalışmanızı başarı konusunda tavsiye ederiz.

Halk Eğitim Merkezleri

Türkiye genelinde bulunan ilçelerde her ilçede zorunlu ve kesin var olmaksızın EKPSS sınav öncesi Halk Eğitim Merkezlerinde ücretsiz kurslar açılmakta ve eğitim vermektedir. Bağlı bulunduğunuz ilçedeki eğitim merkezinden bilgi almanızda fayda var. Bazı merkezler taleplerin yoğunluğuna göre kurslar açmaktadırlar.

Kitaplar

Murat Yayınları

Murat Yayınları KPSS konusunda yıllardır başarılı olmuş öncü yayın kuruluşlarından biridir.

Murat Yayınları EKPSS Kitapları

Yargı Yayınları

Yargı Yayınları KPSS sürecinde tercih edilen yayın evlerinden biridir.

Yargı Yayınları EKPSS Kitapları

Akıllı Adam

Akıllı Adam yeni yeni gündeme gelmiş ve bir çok platformda kitapları olan kaynaklardan biri

Akıllı Adam Yayınları EKPSS Kitapları

 

EKPSS ve ÖMSS Çıkmış Sorular

ÖSYM kural gereği soruların %10 undan fazlasını maalesef paylaşmıyor. Aşağıda kaynaklar mevcut.

EKPSS’de Çıkmış Sorular
ÖMSS’de Çıkmış sorular

KPSS geçmiş yıllara ait çıkmış sorulara da çalışabilirsiniz.

Video Dersler

Matematik konusunda öneriler ve tavsiye edilen ŞENOL HOCA sitesinde ki matematik eğitimlerinden destek alabilirsiniz. unibilgi.net sitesinden bir çok dersin eğitim videosunu izleyebilir. Youtube üzerinden Kpss Türkçe dersleri, KPSS Matematik dersleri gibi aramalar yaparak ücretsiz video eğitimlerini izleyebilirsiniz.

Mobil Uygulamalar

Android Google Play den indireceğiniz uygulamalar üzerinden KPSS için soru çözebilir çıkmış soruları görebilirsiniz. Mobil uygulamalar içerisinde çıkmış sorulara pek güvenmemenizi öneririz. Profesyonel kurumlar tarafından hazırlanmamış olup soru şıklarında hatalar ile karşılaşılabilmektedir.

Yine Appstore üzerinden Iphone kullanıcıları da KPSS uygulamalarını indirebilirler.

Güncel güvenilir kaynaklar var oldukça bu makale güncellenecektir. Sizinde çalışmış olduğunuz güvenilir kaynaklar var ise yorum yaparak bildirebilirsiniz.

 

 

Similar Posts