Engelli Emekli Maaşı - Ne Kadar Maaş Alırım?
|

Engelli Emekli Maaşı – Ne Kadar Maaş Alırım?

eEngelli olanların Engelli Maaş hesaplamalarında normal emekli olanlardan bir farklı bulunmuyor. Ancak hesaplamalarda Aylık Bağlanma Oranları değişiklik gösteriyor. Bize gelen en çok sorulardan biri Engelli Emekli Maaşı ne olur? sorusu oluyor. Bu konuyu açıklık getirmek ve yardımcı olmak için bir makale hazırladık.

Not: Engelli Emekli Maaşı hesaplamadan önce ne zaman emekli olacağınıza dair Ne Zaman Emekli Olurum konulu makalemizi okuyabilir yada Engelli Emeklilik Hesaplama Robotu üzerinden hesap yapabilirsiniz.

Engelli Emekli Maaşı Ne Kadar?

Emekli maaşının hesaplanmasını incelediyseniz eğer göreceğiniz üzere bayağı meşakkatli bir süreçtir bu yüzden herkese doğru bir şekilde engelliblog olarak yardımcı olmamız çok zor. O nedenle devreye hesaplama programları, robotları giriyor.

*Emekli Maaş hesaplama işlemleri normalde SGK uygulama sitesinden yapılabilmekte. (İlgili site artık çalışmıyor) Ancak bu web sitesinde yapılan hesaplamalarda Engelli emekli maaşı durumuna dair hesaplama yapılamıyor.

*Aylık Bağlama Oranlarını ve SGK kayıtlarını yine SGK Sicil numaranız ile farklı bir sayfa üzerinden SGK Emekli Maaşı sorgulama yaparak görebilirsiniz. Burada da yine engellilik durumu göz önüne alınmamaktadır. (Sicil numaranıza E-Devlet üzerinde Tescil sorgulama ekranlarından görebilirsiniz.)

Devlet tarafından maalesef engellilere yönelik maaş hesaplama sitesi bulunmuyor ancak bir web sitesi küçük hesaplama hataları ile size hesaplama yapabilmektedir. Bu site emekli-maasi.com adlı web sitesidir.

İlgili web sitesi E-DEVLET üzerinden aldığınız SGK Hizmet dökümü ile otomatik olarak hesaplama yapmaktadır.

Emekli-Maasi.com Web Sitesi Nasıl Kullanılır?

  • İlgili web sitesine girerek orta kısımda bulunan “Emekli Maaşı Hesapla” butonuna tıklayarak ana sayfayı açınız.
  • Gelen ekranda “Kamu” veya “Özel Sektör” durumunuzu doğru olarak seçiniz.
  • Vergi İndiriminden yararlandığınız engel oranını alt kısıma giriniz ve Devam deyiniz.
  • Gelen ekranda boş kısma SGK Hizmet dökümünüzü yapıştırınız. Nasıl Yapılacağını bilmiyorsanız eğer sitedeki detaylı açıklamayı okuyabilirsiniz.

Doğru bir şekilde yapıştırdığınız takdirde sistem bir sonraki ekranda size emeklilik bilgilerinizi ve alacağınız maaşı büyük oranda gösterecektir.

Not:  Bu site askerlik borçlanması, yurtdışı borçlanması, diğer kurumlarda geçen hizmet süreleri  ve yıpranma gibi özel durumları kapsamamaktadır.

Similar Posts