Engellilerin Elektiği 3 Ay Kesilemeyecek
|

Engellilerin elektriği borcundan ötürü 3 ay boyunca kesilemeyecek

Engellilerin elektriği borcundan dolayı 3 ay süresince kesilemeyecek

Tüm elektrik dağıtım şirketlerinin uyması ihtiyaç duyulan kuralları içeren bir yönetmelik ile 4 usul ve esastan oluşan kalite mevzuatı paketi EPDK heyet kararıyla kabul edilirken, Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği kamuoyu görüşüne açıldı.

Elektrikte yeni dönem kararlarına ait açıklama yapan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, “Her iki yönetmelikte de kırmızı çizgimiz kaliteli hizmet ve tüketici memnuniyeti. Bu yeni dönemde kaliteden ödün veren, tüketici mağduriyetine sebep olan firmalar ağır cezalarla karşılacak.” uyarısında bulunmuş oldu.

Yılmaz, görüşe oluşturulan Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği’ni heyet olarak karara bağlayacaklarını belirterek, şu şekilde devam etti:

“Burada çok önemli yenilikler getiriyoruz. Örneğin, 65 yaş üstü aboneler, engelli tüketiciler ve şehit aileleri ve muharip, malul gazilerimizin borcundan ötürü elektriği 3 ay boyunca kesilemeyecek. Tedarik şirketleri bu borcu 4 aya kadar taksitlendirebilecek. Vatandaşlarımız artık evinden, telefonla veya web üzerinden abonelik başvurusu yapabilecek. Mağduriyet oluşmaması için cuma günleri, resmi ve dini bayramlarda ve bu bayramların bundan önceki gününde şu demek oluyor ki arifesinde elektrik kesme işlemi yapılamayacak.”

Bu haktan engelli olup, düzenli yardım alan (elektrik indirimi alan) engelliler yararlanabilir.

Similar Posts