Koronavirüs (COVID-...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Koronavirüs (COVID-19) Nedeniyle Engelliler İzinli Mi?

3 Gönderiler
2 Kullanıcılar
0 Beğeniler
1,122 Görüntüleme
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
Konu Başlatıcı
 

Çin'nin Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsün Türkiye sınırlarına girmesi ile birlikte devlet eğitim başta olmak üzere spor faaliyetleri, geniş kapsamlı organizasyonlar, yurt dışı çıkışları ve sınırların kapatılması gibi birçok önlem almaya gitmiştir. Devlet memurlarının yurt dışı çıkışlarına yasak getirilmiştir.

Bu kapsamda bazı özel şirketler kronik rahatsızlığı olan ve hamile olan vatandaşlara idari veya yıllık izin uygulamasına gitmişlerdir.

Henüz ülkemizde yayılımı söz konusu olmayan virüsün özellikle kronik rahatsızlığı olan engelli vatandaşları tedirgin ettiği açıktır. Bu kapsamda 13.03.2020 itibari ile Cumhurbaşkanlığı tarafından KAMUDA çalışan engelliler için genelde yayımlanmıştır.

İlgili genelgede;

Hamilelerin, yasal süt izni kullananların, engelli çalışanların, yönetici pozisyonundakiler hariç 60 yaş ve üzeri olanların, Sağlık Bakanlığının belirlediği dezavantajlı grupların (bağışıklık sorunu olanlar, kanser hastaları, kronik solunum yolu hastaları, obezite ve diabet, kalp damar hastaları, organ nakli olanlar, kronik hastalar) 16 Mart 2020 tarihinden itibaren 12 gün idari izinli sayılmaları, 

Cumhurbaşkanlığınca uygun görülmüştür.

 Özel Sektör İle İlgili Gelişmeler olması halinde bu konu altında paylaşılacaktır.
 
Gönderildi : 13 Mart 2020 10:15
(@Burak)
Gönderiler: 1
New Member Ziyaretçi
 

Yine özel sektör mağdurları olarak unutulduk. Kamuyla özel sektörü ayrı tutmaya devam...

 
Gönderildi : 13 Mart 2020 20:52
 Glsm
(@Glsm)
Gönderiler: 1
New Member Ziyaretçi
 

@Burak nasıl sesimizi duyurabilirzz

 

 
Gönderildi : 19 Mart 2020 20:50