Otobüs Firmaları En...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Otobüs Firmaları Engelli İndirimi Uygulamıyor

2 Gönderiler
2 Kullanıcılar
0 Beğeniler
717 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

KAMİL KOÇ FİRMASI KENDİ KAFASINA GÖRE ENGELLİ SINIRI KOYMUŞ KOTA GÜYA HER OTOBÜS İÇİN 4 ADETMİŞ TEMMUZ 2017 DEN İTİBAREN BU KOTA HER OTOBÜS İÇİN 1 E DÜŞÜRÜLMÜŞ BENDE ULAŞTIRMA BAKANLIĞI DENSTLEME BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE EŞİMLE BİRLİKTE DİLEKÇE VERDİK HALA SONUÇ BEKLİYORUZ ULŞTIRMA BAKANLIĞI YETKİLİ BURSA 4. BÖLGE DENETLEME ŞEFİ BÖYLE BİR SINIRLAMA YOK BİZ ENGELLİLERE OTOBÜS FİRMALARINDA KOT OLMADIĞI VE BİLET ÖZÜRLÜ OLARAK KESMEK ZORUNLULUĞU OLDUĞUNU SÖYLEDİ BİR BUÇUK AY OLDU HALA BEKLİYORUM VE KAMİL KOÇ FİRMASINI NEFRETLE KINIYORUM SİZLERDE BÖYLE DURUMLA KARŞILAŞMAMAK İÇİN KAMİL KOÇ OTOBÜS FİRMASINI ŞİKAYET EDİN TÜM ENGELLİLER ADINABEN MEMLEKETE KÖYÜME GELİRKEN İSTANBUL BAHÇELİEVLER YENİBOSNA KAMİL KOÇ ŞUBESİNDEN BARTINA İKİ KİŞİLİK ÖZÜRLÜ BİLETİ İSTEDİM ONLAR BİR KİŞİ İÇİN VEREBİLİYORUZ DEDİLER VE BENDE ŞİKAYET DİLEKÇEMİZİ YAZIP BİLETLERİN VE AİLE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞININ VERDİĞİ ÖZÜRLÜ KİMLİĞİ FOTOKOPİLERİYLE BİRLİKTE KARGO YLA GÖNDERDİM ŞİMDİ BAKANLIKTAN DİLEKÇEMİZİN SONUCUNU BEKLEMEKTEYİM

 
Gönderildi : 20 Ağustos 2017 05:14
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

Karayolları taşıma kanunun 57. maddesinin 11. fıkrası 2009 da güncellenmiş şekilde aynen şöyledir.

(11) - 6 yaş ve üzeri tüm yolcuların ayrı koltukta seyahat etmesi zorunlu olup, altı ile 12 yaş arası çocuklar ile yaş şartı aranmaksızın en az % 40 oranında engelli olduğunu belgeleyen kişiler için bilet ücreti geçerli ücret tarifesi üzerinden % 30 indirimli düzenlenir.

görüldüğü üzere herhangi bir kota bulunmamaktadır.
Tüketici hakem heyetlerine E-Devlet üzerinden oturduğunuz yerden şikayetinizi bildirebilir. Gelen sonucu ilgili kuruma iletirseniz çatır çatır paranızı geri alabilirsiniz.

Bu uygulamaya sadece Kamil Koç değil neredeyse bütün otobüs firmaları uymamaktadır maalesef. Şuanda benim başımada gelmiş olan işlem için heyete başvuru yapacağım. Hem çocuk hem engelli indirimi talep edeceğim.

 
Gönderildi : 21 Ağustos 2017 13:57