Ortopedik Engelime ...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Ortopedik Engelime Ne Kadar Özür Oranı Verilebilir?

16 Gönderiler
3 Kullanıcılar
0 Beğeniler
48.9 {Numara} K Görüntüleme
(@suret)
Gönderiler: 2
New Member
Konu Başlatıcı
 

Sol ayakta pes ekinavarus mevcut. 3 kez ameliyat oldum. İki defa da ayağım kırıldı. İlkokul beşinci sınıftan beri kısa yürüme cihazı, dizlik ve afo kullanıyorum.

1-sol ayak atrofik ve küçük
2-sol ayak bileği ve ayak hareketleri ileri derecede kısıtlı - ankiloz
3-sol bacakta 4 cm kısalık mevcut
4-sol bacaktaki uyluk kasları atrofik
5-sol bacaktaki kruris kasları atrofik
6-sol diz ekleminde gelişme geriliği ve nüks patella dislokasyonu mevcut. (diz kapağı mütemadiyen çıktığı için dizlik kullanıyorum)

Ayrıca sol bacağım sağ bacağıma göre oldukça güçsüz, sağ olmadan solu tek başına neredeyse kullanamıyorum, hemen uyusuyor, hemen üşüyr ve kolay kolay ısınmıyor, daha çabuk yoruluyor, denge sağlamakta güçlük çekiyorum. Uzun ayakta kalmalar sonrasında sol diz ve sol bacakta ve sol ayakta aşırı ağrılar oluyor. Elimde bir yükle merdiven inip çıkmak mümkün olmuyor cünkü tutunmak zorunda kalıyorum.

Bunlara ek olarak; sağ bacağım da yıllardır sol bacağıma destek olduğu için sağ dizimde ve bacağımda uzun ayakta kalmalar ya da yürüyüşler sonrasında çok fazla ağrı oluyor. Bunlar heyet raporu verilirken değerlendirilir mi, ya da doktrlara muayene olurken hepsni söylemeli miyim, bilmiyorum.

Gözlerimdeki 1,50 astigmattan başka da farklı engelim bulunmamaktadır.

Yukarıdaki altı bulgu özel bir hastanede bir profesör tarafından belirlendi. Özürlülük cetvelini kullanmayı bilmediği için oranımı net olarak belirleyemedi. Tahmini olarak en az %30 olabilir dedi.

Raporumu işe girmek için almak istiyorum, çok güzel bir iş imkanı geldi, uzman personel niteliğindeyim. Rapor almak için başvuracağım ama öncesinde yönlendici olur belki diye buradan sizin tecrübelerinizle hareket etmek istiyorum. Tecrübeli arkadaşlar engin tecrübelerini paylaşırsa çok makbule geçer. Okuduğunuz için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 12 Şubat 2017 03:42
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

Öncelikle bizler birer doktor değiliz. Ve maalesef Engelli.blog bir doktorlar grubu değil. Burada sizin gibi sıradan vatandaşlar söz konusu diğer engelli sitelerinde bu sorunuza bilgisi olmayan herkes cevap verebilir. Ancak engelli.blog olarak biz vermeyiz veren olursa da müdahale ederiz.

Konu ile ilgili herhangi bir sağlık kuruluşuna giderek engelli raporu başvuru yapmanız yerinde olacaktır.

Engelli sağlık raporuları ile ilgili Engelli Sağlık Raporu Nasıl Alınır makelemizi inceleyebilirsiniz ancak gördüğüm kadar ile konu hakkında bilginiz var gibi. Son aşamaya gelmişsiniz ki rapor başvurusu yapmanızda fayda var.

 
Gönderildi : 12 Şubat 2017 19:17
(@suret)
Gönderiler: 2
New Member
Konu Başlatıcı
 

Teşekkürler ama yine cevabimi alamadım, hedefim bana burda çok net bir sayı verilmesini öğrenmek değil, evet aslında şu durumlariniza bakınca %40 oranı alır gibi görünüyorsunuz ya da hayır bu rahatsızlıkların oranları %40 i bulmaz boşuna başvurmayin... şeklinde cevaplar bulmaktı... Teşekkürler.

 
Gönderildi : 12 Şubat 2017 20:18
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

ankiloz, nüks patella dislokasyonu, atrofik bu terimler nedir neyin nesidir bilemem. Ancak engelli forum sitelerinde kendini doktor sanan bir sürü vatandaşımız var 🙂 Birde oraya sorun derim. %100 cevap alırsınız.

Bizim halkımızda bir gelenek var. Yolda sorarız şuraya nasıl giderim diye adam bilmiyorum demez kendince anlatmaya çalışır. Buda o hesap olmuş maalesef. kimse ben doktor değilim ne bileyim demez.

Benim önerim bir çok probleminiz var o yüzden şansınızı deneyin derim. Ancak %40 ı geçermişsiniz geçemez misiniz bilemem.

Özürlülük ölçütü kanununu okuyun bu terimlere siz daha yakınsınız. Bazı rahatsızlıklar kesin bir ifade ile engel oranı verilir mesela şizofreni : %40 gibi direk cevaplar bulunabiliyor. Bu terimlere isabat eden engel oranları olabilir. Ancak bu tür ortopedik rahatsızlıkların teknik hesaplamaları var. Net cevabı size bir doktor verebilir.

 
Gönderildi : 13 Şubat 2017 02:37
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Herkese merhabalar,
Annem 80 yaşında ve iki dizine de gecen sene protez protez takıldı,hala ağrıları var ve yürümekte zorluk çekiyor, engelli belgesi alabilir mi?

 
Gönderildi : 14 Şubat 2017 17:34
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Üstte ki cevabımız sizin içinde geçerlidir.
Ortopedi ile ilgili sunu soyleyebiliriz Zorla dahi olsa eğilip kalkabiliyorsanız ℅40 ve üzeri engelli raporu almaniz zordur.

 
Gönderildi : 14 Şubat 2017 17:37
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

E be akıllı adam ozaman bu site yi neden kurdun her insan senin kadar akıll değil birşeyler soruyor öğrenmek istiyor sende o olmayan aklınla haliyle cevap vermiyorsun kapat kapat da kimse birşey yazmasın.

 
Gönderildi : 4 Mayıs 2017 16:50
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Ben bu siteyi 3 5 tık almak için değil insanlara yardımcı olmak için kurdum.

Doktor olmadığım halde doktormuş gibi mi davranalım?

Bunun adı heyet raporu en az 6 7 doktor imza atıyor. Sorumluluk alıyor. Dangalağın biri gelip sağdan soldan duyduğu kanunu incelemediği bilmediği halde %50 engel raporu alırsın diye cevap veriyor. O dangalağa inanan sizin gibi insanlar var. o insanlar senin dediğin gibi zeki değiller.

Ben yalan yanlış bilgi vermiyorum alternatif olarak o dangalaklara yönlendiriyorum. Sonuçta kimse zorla burada durmuyor.

 
Gönderildi : 4 Mayıs 2017 17:11
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Sol böbregumden kazadan sonra alındı engellilik durumum tahminen kac civariolur

 
Gönderildi : 6 Mayıs 2017 21:41
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Merhaba... Ben bir trafik kazası geçirdim. Sağ ayağım kırıldı sağ dizimden bileğime kadar platin takıldı. Acaba yüzde kaç oranında rapor alabilirim

 
Gönderildi : 22 Kasım 2017 16:12
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Ben dogustan kalça cikigim vardi 2 kre amlyt oldm yuryrum ama bazi islrmi ypamyrm klcam yuznden normal dogum ypmadm norml lovabya gidmiyrum ancak kulalezte gidebiliyorum bi ayagm 4 cm kisa yurudgmde cok agri ckiyrm arti kulgmdn amalyt oldm tek bobreklyim dogustan yok ewmin isini ble zor yapiyrum ferim yok hemn yoruluyrum ayaklrmn agrsndan durlmuyo acba sakat raporu alabilir miyim

 
Gönderildi : 11 Ocak 2018 15:08
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Her iki diz tibia ve femurda avn teşhisim var bu ay decompresyon olucam engelli raporu almak istiyorum oran ne olur aynı zamanda granülomitoz Hast yım

 
Gönderildi : 8 Nisan 2018 01:23
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

yaşım 43 her iki dizimde ileri derce kırecleme var rapor alma rapor alabilirmiyim?

 
Gönderildi : 10 Ağustos 2018 00:44
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Anneden doğma Sol ayaktan dizden aşağı gelişmemiş ve Bir ayağım 40 bidede 37 buna göre yüzde kaç rapor verirler şimdiden teşekkür ederim

 
Gönderildi : 5 Eylül 2018 14:53
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Bende hastaneye başvurdum engellilik için. Sağ bacak opere sağ suprakondiler femur faktörüne bağlı malünion, kuadrisepste atrofi, bacakta 1,5 cm kısalık, dizde ileri derece sekonder gonatroz buna %4 oran verdiler. 10 senedir depresyon ve anksiyete tedavisi görüyorum. Buna da verdikleri 550 soruya gösterdikleri oda dan çıkmadan cevapla dediler.içeride savaşmaktan 125. Soruya kadar cevapladım kalanını açık havaya çıkıp cevapladım. Ve oran % sıfır. Yani oran bile yazmamışlar. Sizce bu oranlar doğru mu. Ben hayattan bıkmışım. Artık çalışmak çok ağır geliyor.6300 prim günüm 24 senem var. Ayrıca kendimden başka bakmak zorunda olduğum 3 çocuk ve eşim var. Mecburiyetten ölüm derecesinde çalışıyorum. Eşim ev hanımı. Yani tek başıma ölecek halde çalışıyorum. Yardımcı olabilecek varsa bana dönebilir mi. İşyerinden bunu alabilmek için bile zor izin aldım. İtiraz edecek iznim bile yok. İşyerim bana çok ağır geliyor.

 
Gönderildi : 19 Eylül 2018 05:23
Sayfa 1 / 2