Toplu Ulaşımda Hes Kodu Zorunlu Oluyor.
|

Toplu Ulaşım ve Konaklamada HES Kodu Zorunlu Geliyor

Güvenilir toplumsal yaşamın en temel anahtarı haline gelen HES Kodu, toplu taşıma ve konaklama tesislerinde de mecburi hale geldi.
İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine “Şehir içi toplu ulaşımda HES kodu sorgulama” ve “Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu” temalı iki ayrı talimatname gönderdi.
Kent içi toplu ulaşımda “HES kodu sorgulama” genelgesi kapsamında; kent içi toplu ulaşım araçlarında kişiye hususi elektronik/akıllı seyahat kart sistemleri, Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına entegre olacak.

Engelli vatandaşlarda ayrım gözetmeksizin bu uygulamayı yapmak zorundadır.

Temaslı Olanın Kartı Askıya Alınacak

Entegrasyon ile Covid-­19 tanılı yahut temaslısı olanların var ise kişiselleştirilmiş yolculuk kartları, izolasyon süresi boyunca otomatikman askıya alınacak.
Covid-­19 tanılı yahut temaslısı olan ve izolasyonda olması gerektiği halde toplu ulaşım aracı kullananlar hakkındaki ihbarında bulunulacak.

Bütün Konaklama Tesislerinde HES Mecburi

“Konaklama tesislerinde HES kodu zorunluluğu” genelgesi kapsamında amme ve hususi bütün konaklama tesislerine kabullerde HES kodu zorunluluğu getirildi.
HES kodu sorgulaması müşterilerin konaklama tesisine kabulü esnasında yapılacak, yapılan sorgulama nihayetinde herhangi bir risk bulunmayan kişilerin tesise kabul işlemleri gerçekleştirilecek.

Hes Kodu Nasıl Alınır?

İstanbul Kart’a HES Kodu Nasıl Tanımlanır?

İstanbul Kart sahibi olan vatandaşlar https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul web adresine girerek hes kodu ile seyahat kartını tanımlayabilir. Web üyeliği veya mobil cihazı olan kişilerin gerekli alanı işaretleyerek kalan bölümleri doldurması yeterli olacaktır.

Ankara Kart’a HES Kodu Nasıl Tanımlanır?

Ankara Kart ile ilgili şuan çalışmalar devam etmektedir. 15 Ocaktan önce gerekli düzenlemeler yapılacak tanımlama işlemini web üzerinden yapabileceksiniz.

İzmirim Kart’a HES Kodu Nasıl Tanımlanır?

İzmirim kart kullanan vatandaşlar https://hes.eshot.gov.tr/ adresine girerek HES Kodu Kaydet butonuna tıklayarak kartınızı tanımlayabilirsiniz.

Diğer Büyükşehirlere Ait Kart Tanımlama Adresleri

Antalya – AntalyaKart Hes Tanımlama

Konya – Elkart Hes Tanımlama

Şanlıurfa – Akıllı Bilet Hes Tanımlama

Diğer şehirlerde yaşayan engelli vatandaşlarımızın şehirlerinde bu uygulama devreye girmiş olabilir veya girecek olabiliyor. Seyahat kartlarına ait bilgilendirme sağlayan kendi şehir ulaşımına ait web sitelerinden bilgi almalarınızı tavsiye ederiz.

Similar Posts