Engelli AÖF Katkı Payı

Engelli Açıköğretim (AÖF) İşlemleri ve Katkı Payı

Açık öğretim dönemi için 2015-2016 kayıtların başladığı şu günlerde Engellilerin AÖF kayıtlarında ve eğitim süreçlerinde katkı payı ödeyip ödemeyecekleri konusunda bilgi verme ihtiyacı hissettik.

Açıköğretim sürecinde öğrenciler 2 parça halinde ödeme yaparlar. Her dönem, dönem ücreti olan Dönem Öğrenci Katkı Payı ve her dönem  kitap, sınav hizmetleri, basılı malzemeler ve diğer hizmetler karşılığı olan ve Anadolu Üniversitesince belirlenen Dönem Öğretim Gideri adı altında bedeller ödenmektedir.

Dönem Öğrenci Katkı Payı

ÖSYS ve Af kapsamında kayıt yaptıracak adaylar Bakanlar Kurulu Kararı gereğince, Dönem Öğrenci Katkı Payı tutarını ödemeyeceklerdirYani devlet bu bedeli öğrenci adına üstlenmiş olup sadece engelliler değil tüm öğrenciler için ücretsizdir.

Dönem Öğretim Gideri

Bu bedel için devlet katkısı yoktur. Ancak engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrencilerden Dönem Öğretim Gideri alınmaz.

Engellilik oranı %40 ve daha fazla olan öğrenciler bu durumlarını Sağlık Kurulu Raporu ile belgelendirmelidirler. Bu durumdaki öğrencilerimiz, Dönem Öğretim Giderinden muaf olduğu için ödeme yapmayacaklardır. Öğrencilerimiz, engellilik oranını da gösteren Sağlık Kurulu Raporunu, diğer kayıt belgeleriyle birlikte AÖF bürosuna teslim edeceklerdir. Engelli öğrencilerimiz İnternet başvuru işlemini yapıp, engelli olduklarına dair Sağlık Kurulu Raporu ile diğer kayıt belgelerini tamamladıktan sonra ödeme yapmadan AÖF bürosuna başvuracaklardır.

Engelli Öğrencilerin Yapacakları İşlemler Nelerdir?

Sınavlara, engelli sınav salonlarında katılmak isteyen görme, yürüme ve ellerini kullanamayan engelli öğrencilerimiz, sağlık raporunun fotokopisini AÖF bürosuna başvurarak kayıt esnasında teslim etmelidir. Bu öğrenciler, sınav engel durumlarının Fakülte kayıtlarına işlenmesini AÖF büro görevlilerinden özellikle istemelidirler. Öğrenciler fakülte kayıtlarına engel durumlarının işlenip işlenmediğini öğrenmek için www.anadolu.edu.tr/acikogretim/turkiye-programlari adresi Öğrenci Girişi bağlantısından T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak kontrol etmeleri gerekmektedir. Sınav durumu Engelli görünmeyenler ile sağlık raporunun fotokopisini vermeyenler diğer öğrencilerle birlikte sınava alınacaklardır.

Kayıt işlemlerinde hataya mahal vermemek adına aşağıda yer alan ve kısa ve öz anlatılmış güncel kılavuzu okumanız gereklidir

Similar Posts