Engelli İçin İş Bulma Yolları

Engelli Blog olarak yine engellilere yarar bir makale yazalım dedik. Engelli olanlar iş arayanlar iş bulma konusunda her zaman zorlanırlar.  İnternet üzerinden nerelere başvuru yapılabilir, neler yapılabilir bilgimiz ve tecrübelerimiz dahilinde sizlerle paylaşalım istedik.

Engelli iseniz ve rapor dahi almadıysanız. İlk bu işe engelli sağlık raporu almak ile başlamanız gereklidir. Alacağınız sağlık raporu en az %40 engelli raporu olması gereklidir.

Engelli statüsünde bir iş yerinde çalışabilmeniz için İş kur’a kayıtlı olmanız gereklidir. İş yerine başvuru belgeleri içinde mutlaka işkura kayıtlı olup olmadığınız araştırılacaktır.

1. İşkur

İşkur’a kayıt olmak ve CV oluşturmak için tıklayınız.

İşkura internet üzerinden kayıt olabilirsiniz. Ancak engelli statüsünde olmanız için engelli sağlık raporunuzu en yakın işkur şubesine giderek ibraz etmeniz gereklidir. Aksi takdirde kaydınız normal statüde gözükecektir.

Süreli rapora sahip olmayanlar da sisteme kayıtları belirtilen süreye göre girilmektedir. Süre bitiminde sistem otomatik olarak normal statüde iş arayana olarak gözükecektir. Yeni bir belge ibraz etmeniz halinde tekrar statünüz değiştirilir.

Açık engelli iş ilanlarını takip edebilirsiniz, Telefonunuza iş gücü talepleri gelebilir katılabilirsiniz. Yine İş kurslarına katılabilirsiniz.

Engelli Blog Yorumu : Buraya yer alan ilanların bir çoğu asgari ücretli ilanlardır. Pek bir şey çıkmamaktadır. Ancak iş iştir diyerek bu işlerin peşinden koşturabilirsiniz. Sistem üzerinden başvur diyerek beklemek yerine firmaya direk ulaşmanız yararlı olacaktır.

2. Kariyer.net

Kariyer.net‘e üye olarak üyelik bilgilerinizde ve CV nizde engelli olduğunuzu belirterek iş arayabilirsiniz. Sisteme giriş yaparak engelli ilanlarını filtreleyerek başvurular yapabilirsiniz.

İnternet üzerinde engelli iş alımında en aktif  web sitesi kariyer diyebiliriz. Bir teklif tarafınıza geliyorsa karşı tarafın ciddi olduğunu düşünebilirsiniz. Başvuru yaptığınız firmalardan daha çok sistem üzerinde bilgilerinize ulaşan işverenler tarafınıza dönüş yaparlar.

İnternet üzerinde bir çok web sitesi iş ilanlarına aracılık ettiğini belirtmektedir. Ancak maalesef bu web siteleri aracılığı ile iş bulup çalışan pek görmüş değiliz bu sebeple bu makalemizde işe yarar kaynaklara yer vermek istedik. Bunun dışında internette yer alan engellilere ait forumlarda iş ilanları bölümlerinide takip etmenizde fayda var. Yeni kaynaklar bulduğumuzda yine sizlerle paylaşacağız.

Similar Posts