E-Devlet
| |

Engelli vatandaşlar hibe desteği başvurularını e-Devlet’ten yapabilecek

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, daha önce elden veya posta yöntemiyle alınan Engelli Hibe Desteği başvurularının bugünden itibaren e-Devlet üstünden yapılabileceğini bildirdi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yazılı açıklamasında, 2014’ten itibaren kendi işini oluşturmak isteyen engellilere desteklerini anımsatarak, engelli vatandaşlar için 65 bin liraya kadar hibe desteği sağladıklarını belirtti.

Hibe desteği başvurularında yeni bir uygulamaya geçtiklerini aktaran Selçuk, “Bu kapsamda, elden yahut posta yöntemiyle aldığımız Engelli Hibe Desteği başvurularını engelli yurttaşlarımızın evlerinden çıkmadan da müracaat yapabilecekleri e-Devlet platformuna taşıyarak on-line müracaat yapmalarını sağlıyoruz. Bu sayede daha çok engellimizin girişimciliğine destek olmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

Selçuk, böylelikle Türkiye’nin her yerinden engelli vatandaşların hibe desteği başvurularını rahatça yapabileceğini altını çizdi.

Başvurular bugün itibarıyla alınacak

Bakan Selçuk, yurttaş odaklı hizmet sunumuna önem verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Ülkemizin kendi kaynaklarıyla oluşturduğu ve geniş bir hedef kesime hizmet sunan e-Devlet faaliyetlerine Engelli Hibe Desteği başvurusunu eklemiş olmanın gururunu yaşıyoruz. Kullanıcı dostu ara yüzüyle beraber en hassas gruplar içinde yer edinen engelli yurttaşlarımızın bulundukları yerlerden kolayca müracaat yapmasını sağlamak amacıyla açılan sistem yardımıyla engellilerimize bir kolaylık daha sunmuş oluyoruz. Bugün itibariyle başvuruları almaya başlıyoruz. Hayaller engelsizdir diyoruz. Engelli yurttaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.”

Başvuru işlemleri ve diğer gerekli bilgilere Engelli Hibe Desteği sayfasından erişebilirsiniz.

Similar Posts