EKPSS Atamaları Ned...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

EKPSS Atamaları Neden Azalıyor ve Diyanet Kadroları Neden Çok?

3 Gönderiler
2 Kullanıcılar
0 Beğeniler
591 Görüntüleme
(@parlem)
Gönderiler: 2
New Member
Konu Başlatıcı
 

En çok diyanete neden kadro açılıyor ve başka bıranşda başvuramıyor

Bu konu düzenlendi. 1 yıl önce Düzenleyen Erdinç Gür
 
Gönderildi : 11 Ocak 2023 20:04
(@parlem)
Gönderiler: 2
New Member
Konu Başlatıcı
 
  1. 2016 dan beri ekpss neden atamalar azaldı
 
Gönderildi : 11 Ocak 2023 22:14
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

Devletin belirlemiş olduğu toplam memur sayısının %3 ünü engelli olarak çalıştırması gerekli bu bakıldığında henüz mevcut kadronun %50 sinin boş olduğunu gösterir. Ancak burada ki kilit nokta engelliyi kamu kurumunda istihdam etmek istemeyen ve devlet kadrolarında çalışan anne, babalarınız, eşiniz, dostunuz yani engelliyi hor gören kamu görevlisi sizden bizden olan memurlar kurumda kadro açılması gerektiğinde bu kadroda engelli çalışamaz veya bu kadro için bir engelli istemiyoruz diyerek kişilerin önünü kapamaktadır. Tabi burada devlet denetleme eksikliği nedeniyle de suçludur. Bu 2002 de 5 bin iken şimdi 60 bin civarında engelli memur söz konusudur. Bunun mevcutta kanuna göre 120 - 140 bin olması gereklidir. Kamuda 4.800.000 den fazla memur görev almaktadır.

Diyanet İşleri Neden Çok Kadro Açıyor?

Yukarıdaki konu ile bağlantılı olarak diyanet işleri içerisinde dinimiz islamın gösterdiği şekli ile insan ayrımı yapmaması temel nedendir. Burada kamuya alınacak diyanet kadroları için kişinin engelli olup olmamasına bakmazsız kadronun boş olup olmamasına bakmaktadır. Gerekli şartları karşılaması halinde memur olarak alım diyanet yapmaktadır. Diğer kurumlar alım yapacak kadrolara bu kişi engelli diyerek kadro açmadığı için az, diyanet ise bu noktada ayrım yapmadığı için tüm kadrolara nıspeten çok kontenjan göstermektedir. Bunu hem EKPSS de hem KPSS de yapmaktadır.

Medya içerisinde ise sol haber kaynakları baskın olduğundan bu pozitif ayrımcılık negatif gibi gösterilmeye çalışılmakta ve devlet memur almıyor hep diyanette kadro açıyor algısı yaratılmaya çalışılmaktadır. Oysa hedef göserilmesi gereken başta içimizde yaşayan kamuda ki yöneticiler sonra hükümet ve devlet görevilileridir.

 

 
Gönderildi : 11 Ocak 2023 22:35