ENGELLİ RAPORU NORM...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

ENGELLİ RAPORU NORMAL KPSS ATAMALARINDA SORUN ÇIKARIR MI ? (BİPOLAR BOZUKLUK)

3 Gönderiler
2 Kullanıcılar
0 Reactions
603 Görüntüleme
(@rasput)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu Başlatıcı
 

Arkadaşlar merhabalar, ben 37 yaşında bir inşaat mühendisiyim. Bipolar bozukluktan dolayı engelli raporu alıp E-KPSS 2024’e girmeyi düşünüyorum da eğer E-KPSS 2024’den atanmak için yeterli yüksek puan alamayıp atanamazsam da normal KPSS 2024’e girmeyi düşünüyorum. Eğer normal KPSS 2024’den atanmak için yeterli yüksek puan alırsam, atamalarda sağlık raporu isteyecekler diye biliyorum. Sorum şu ki atamalarda almış olduğum bu engelli raporu sorun çıkarır mı ?

Cevaplar için şimdiden teşekkür eder, herkese iyi günler dilerim.

 
Gönderildi : 14 Ekim 2023 14:51
(@admin)
Gönderiler: 712
Admin
 

Merhaba! Engelli raporu, kamu sektöründe atanmak istediğinizde işe alım sürecinde dikkate alınan bir faktördür. Ancak bu rapor, sizi normal KPSS veya E-KPSS sınavlarına girmenizden alıkoyacak bir faktör değildir. Engelli raporu olan bireyler de bu sınavlara katılabilir ve başvurularını yapabilirler.

Ancak, raporunuzun türü ve derecesi, işe alım sürecinde nasıl değerlendirileceğini etkileyebilir. İşe alım sürecinde sağlık raporu genellikle atanacak kişinin sağlık durumu ile ilgili bilgi sağlamak amacıyla kullanılır. Engelli raporu, atanacak pozisyonun gereksinimlerine ve işin doğasına bağlı olarak işveren tarafından dikkate alınabilir. İnşaat mühendisi olarak atanmak istediğinizde, işveren pozisyonun gereksinimlerine ve işin yapılacak şekline göre engelli raporunuza göre bir değerlendirme yapabilir. Eğer raporunuz işin yapılmasında ciddi bir engel teşkil etmiyorsa, atanmanız mümkün olabilir.

 
Gönderildi : 14 Ekim 2023 18:41
(@rasput)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu Başlatıcı
 

Erdinç Bey cevap için çok teşekkür ederim. Arkadaşlar bu konu hakkında başka bilgisi ve/veya fikri olanlar var mı acaba ?

 
Gönderildi : 15 Ekim 2023 16:57