Prim günü ve hizmet...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Prim günü ve hizmet yılı dolanların engelli emeklilik hakkı

5 Gönderiler
2 Kullanıcılar
0 Beğeniler
920 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Merhabalar,bir konuda yardımınıza ihtiyacım var. Sigortalı olarak 25 hizmet yılımı ve 7100 gün prim günümü tamamladım. Şu anda sadece yaşı bekliyorum ve özel bir şirkette çalışıyorum.
6 Eylülde diabet ve nöropetik ağrı gibi durumlardan(eşlik eden başka hastalıklarda var)engelli raporu almak için kurula gireceğim. Muhtemelen %40 çıkacak.
Eğer rapor süreli çıkarasa emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Önce nereye müracaat etmeliyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

 
Gönderildi : 21 Ağustos 2018 14:01
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

Öncelikle raporunuzu çıkarmanız gereklidir. Daha sonra vergi dairesine engellilik vergi indirimi başvuru yapmanız gereklidir. Daha sonrada emeklilik işlemlerinizi gerçekleştirerek engelli emekliliğinden faydalanmanız gereklidir.

 
Gönderildi : 27 Ağustos 2018 00:48
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 27 Ağustos 2018 18:57
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

İlk önce vergi dairesıne gidiyorsunuz ben vergı indırımden yararlanıcam diyorsunuz sonnra size evrak veriyorlar fabrıkaya muhaseye verıyorsunuz evrakları doldurup kaşe basıyorlar bu evrakları vergi daıresıne teslım edıyorsunuz malıye sızı hastaneye sevk edıyor elınızde raporlar yoksa 8 ila 9 doktor geziyorsunuz doktorların gezmesı bittıkten sonra bir hafta yada 2 hafta sonra kurul doktorlar kurula cagırıyor ozaman engellı oranın bellı oluyor hastane kurulu evrakları malıye ye gonderıyor malıyede ilçedeysen ildeki maliyeye ondan sonra ankarara yagidiyor ankaradan 1.5 ay ile 3 ay arasında sonuç gelıyor. Maliye sizi arıyor gel raporun geldı diye siz elden fabrikaya teslım ediyorsunuz bukadar

 
Gönderildi : 30 Ağustos 2018 15:17
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 2 Eylül 2018 03:15