Engelli Aylığı Sosy...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Engelli Aylığı Sosyal Yardımlaşma ile Vakıflar Müdürlüğü arasında ki gelir şartları.

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
290 Görüntüleme
(@aybrksydn06)
Gönderiler: 1
New Member
Konu Başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar soracağım konu hakkında bilgi sahibi olan kişilerden bu bilgilerini aktarmalarını rica edeceğim. Gerek sosyal yardımlaşma vakfının verdiği engelli maaşının gelir kriterlerini incelerken gerekse Vakıflar genel müdürlüğünün şu açıklamalarla karşılaştım. Sosyal yardımlaşma vakfının 2022 engelli maaşı için olan şartlarında şu şekil yazmakta  Hanenin    toplam    gelirinin (menkul-gayrimenkul),  hanede  ikamet  eden  kişi  sayısına bölündüğünde ortaya çıkan tutarın net asgari ücretin üçte birini geçmemesi gerekmektedir. Burada toplam gelir hanede kaç kişi yaşıyorsa o kadar kişiye bölünüp hesaplanıyor.

Lakin Vakıflar genel müdürlüğünün muhtaç ve engelli aylığı başvurusunu incelediğim zaman sayfasında direk bir açıklama olmamasına rağmen başvuru formunda  Ailenin Gelirler Toplamı Asgari Ücretin Aylık Net Tutarının 1/3’den az olanlar , 1/4’den az olanlar gibi işaretlenmesini istediği yerler var burada dikkatimi çeken konu Ailenin toplam gelirinin demesi toplam gelirinin  hanede  ikamet  eden  kişi  sayısına bölünmesi gibi bir ibare göremedim. Demek istediğim bu iki farklı vakfın verdiği maaşlarda birinde gelir hanedeki kişi başına bölünüp hesaplanıyor diğer vakıflar genel müdürlüğünün verdiği ise toplam gelire bakıyor hane başı kişiye bölmüyor direk toplam gelir üzerinden asgari ücretin 1/3’den az değilse başvuruyu kabul etmiyor mu anlamak lazım.

Başvuracak kişinin durumunu özetleyecek olursak;

Hane de 3 kişi yaşıyor, toplam gelir 8500 ve ev engellinin üzerine kayıtlı kendi evinde oturuyor. Engellini kendi evi olması konusunu araştırdığım zaman kendi evinde oturuyor ise hane gelirine eklenmez diyor lakin eklense bile diyelim rayiç bedelinin 240'ta biri de eklense ki o da 2434 tl yapıyor sonuç olarak 8500+2434 =10934 / 3 = 3644 kişi başı gelir ediyor ve asgari ücretin 3 de 1 nin altında kalıyor.

Yazıyı çok uzattım biliyorum ama yukarıda ki bilgilere göre bu kişi sosyal yardımlaşma vakfından maaş alır lakin Vakıflar genel müdürlüğünden alamaz, ya da her ikisinden de alabilir ve yahut ikisinden de alamaz mı ?

Cevabı hakkında bilgisi olan üstatların bilgisini paylaşmasını temenni ederim. Kalın sağlıcakla.

 
Gönderildi : 27 Ocak 2024 12:11