Engelli Park Kartı ...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Engelli Park Kartı Verilmiyor

2 Gönderiler
2 Kullanıcılar
0 Beğeniler
630 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

% 70 engelli raporum var.(sağ bacaktan kemik tümörü ameliyatı, sol kalçadan protez ameliyatım var. Ayrıca yüksek tansiyon,Koah,şeker,kulakta az duyma,v.s. dolayısiyle).. Daha önce park kartı vermişlerdi . Geçen sene süresi doldu, yenilemek için Trafik şubeye gittiğimde, ya %90 engelli olman lazım veya H sınıfı ehliyete dönmen lazım dediler. Uşak Devlet Hastanesine başvurdum. Uzun süre uğraştım. Kulaklık al dediler aldım, uyku apnesi için cihaz lazım dediler o zaten vardı, 1,5 ay sonunda heyet sen NORMAL EHLİYETLE kullanabilirsin deyip H sınıfı ehliyet için rapor vermediler. Bazı kişiler vergisiz araba almak için bu yola başvurduklarından olsa gerek oldukça zorluk çıkarıyorlar. Ben sadece engelli PARK KARTI almak istiyorum.
Lütfen bana yardımcı olunuz . Ne yapmam lazım . İlk kartı aldığımda belediyeye müracaat edip evimin önüne engelli park yeri yaptılar. Şimdi orayada koyamıyorum. En azından % 60-70 engellilere kart verseler çok iyi olacak. Bu konuda bir girişim yapmayı düşünürmüsünüz. Eğer bizlerde imza vermemiz gerekirse yaparım.
Selamlar.
Halil Akçay

 
Gönderildi : 19 Ocak 2018 20:52
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

H sınıfı engelli ehliyeti kaldırılmıştır. Normal vatandaşlar gibi ehliyet verilmektedir.
Ancak talebiniz halinde engel durumunuz ile birlikte başvurunuzda park yeri kartı veriliyor ve bildiğim kadarı ile %90 şartı bu husus için aranmıyor.
Belgeyi vermeyen birime hangi kanun maddesine göre verilmediğini sorarsanız araştırabiliriz.

 
Gönderildi : 22 Ocak 2018 13:10