Özel Sektörde Eşit ...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Özel Sektörde Eşit Şartlarda Çalışma

5 Gönderiler
3 Kullanıcılar
0 Beğeniler
599 Görüntüleme
(@muse77)
Gönderiler: 2
New Member
Konu Başlatıcı
 

Merhaba
Bundan bir ay once kurumsal bir sirkette engelli olarak ise basladim ve sahsima destek personel adinda bir evrak imzalattilar.
Sonradan ogrendimki benimle birlikte ise baslayan normal bir calisan ile maas ayrimcaligi var.
Yani ay sonu bodroda benimle ise giren veya benden sonra ise girecek olan kisi sigorta pirim suresine gore tecrube primi altinda bir meblag almaktadir ve engelli personeller disinda butun calisanlar bu haktan yararlanmaktadir.
Simdi bu imzaladigim evrak bunun icinmidir yada engelli bir calisan olarak bu haktan magdur olma imkanim varmidir.

 
Gönderildi : 30 Kasım 2016 23:49
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

Öncelikle iddia ettiğiniz "engelli personeller disinda butun calisanlar bu haktan yararlanmaktadir" iddiasının ispatına ilişkin elinizde bir belgenin olacağını zannetmiyorum. Özel sektör içerisinde çalışanların maaşlarını birbiri ile paylaşması genelde önerilmez bu tür ayrımcılıkların ortaya çıkmaması için.

Ancak asli maaşınız dışında şirketin vereceği prim vs gibi yan gelirler tamamen şirket inisiyatifine kalmıştır. Sözleşmenizde imzalanmamış hiçbir meblağ için yada iş kanunun emretmediği hiç bir hak için ek hak iddia edemezsiniz.

"Destek Personel" tanımı kuvvetle muhtemel sizin şirket içerisindeki unvanınızdır. İddia ettiğiniz bu ayrımcılık ile alakalı bir durum değildir.
Şirket içerisinde engellilere böyle bir ayrımcılığın yapıldığının elinizde kanıtı yada şahidi var ise şikayette bulunabilirsiniz.

 
Gönderildi : 1 Aralık 2016 00:49
(@muse77)
Gönderiler: 2
New Member
Konu Başlatıcı
 

Merhaba
Evet alinan ucret paylasiminda bir gizlilik var.Lakin bu durumun gercekliginden eminim
Verdiginiz cevapta sirket insiyatifinden bahsetmisiniz lakin diger personellerin yaptigi is gucu arasinda hic bir farkindalik yok ve bu pirimden bir tek engelliler magdur.
Diger personellerin ucret bodrosunda calistigi sgk gun sayisina gore 1600(1.kademe)1800(2.kademe)2000 ve ustu 3.kademe olarak ucret bigisi bulunmaktadir.Ancak engelliler de boyle bir bilgi bulunmamaktadir

 
Gönderildi : 1 Aralık 2016 23:36
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

merhaba
bu bahsettıgınız konuyu bn pek fazla anlıyamadım daha acık yazarmısınız?

 
Gönderildi : 3 Mart 2017 14:33
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

Anlayamadığınız tam olarak nedir?

 
Gönderildi : 5 Mart 2017 00:57