2021 Engelli Araç L...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

2021 Engelli Araç Limitinin Yükseltilmesi

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
1,047 Görüntüleme
(@anonyme)
Gönderiler: 1
New Member
Konu Başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

 

Bildiğiniz üzere artan araç fiyatları sebebiyle engelli yakınlarımız için ihtiyaçlarını karşılamak adına limitler dahilinde düzgün bir araç alamıyoruz. Üst limitin sadece yeniden değerleme oranında artırılmaması biraz daha yükseltilmesi için Cimer'e aşağıdaki gibi talepte bulundum. Ne kadar fazla kişi olursak daha fazla önemseniriz. Konu mağduru olan tüm engellilerimizin ve engelli yakınlarımızın sesimizi daha da güçlü duyurmak adına aşağıdaki örnek yazıya istinaden CİMER/BİMER,  sosyal medya ve ilgili kanallara başvurmalarını rica ederim.

 

**************************

Engelli bir anneannemiz var. Kendisini bir nebze olsun rahat ettirebilmek için, devletimizin engelli vatandaşlarımıza engelsiz bireyler gibi eşit haklara erişiminin sağlanması için vermiş olduğu pozitif ayrıcalıklardan bir tanesi olan ÖTV siz araç alımından faydalandırmak istiyoruz.

Ancak gerek pandemi sürecinden gerekse yeniden ÖTV düzenlemesi ve döviz artışı sebebiyle araç fiyatları inanılmaz şekilde artış gösterdi.

Günlük işlerimizde rutin olarak yaptıklarımız engelli vatandaşlarımız için çok büyük mücadeleler içerebilmektedir. Engelli bireylerin en büyük yardımcılarından olan tekerlekli sandalye, sedye başta olmaz üzere bilimum araç-gereç, mama, kıyafet gibi eşyalarını taşımak için en azından SUV tarzı bir araca ihtiyaç duyulmaktadır.

Fakat üst limit dahil olmak üzere bu fiyat aralıklarında maalesef bu tarz bir araç alınamamaktadır. Burada talep ettiğimiz ekonomik bir çıkar sağlamaktan ziyade tüm engelli vatandaşlarımızın bir nebze daha rahat bir yaşam sürmeleridir.

2021 yılında engelli araç alımına ilişkin üst limitin yeniden değerleme oranı kadar artırılmasından ziyade mağduriyeti giderecek oranda artırılmasını tüm engelli vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi açısından yetkili ve ilgili tüm birimlerden talep ediyorum.

 
Gönderildi : 14 Aralık 2020 15:58