Vasiyetle 3. kişiye...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Vasiyetle 3. kişiye İntikal eden engelli aracında Ötv ödenir mi?

3 Gönderiler
2 Kullanıcılar
0 Beğeniler
631 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

% 92 raporla kayın validem için engelli aracı aldık kendisi vefat etti. Vasiyetle 3.kişi olarak damadına bıraktığı araç için ötv ödenir mi? yada diğer iki varisin feragatı ile ben üzerime almayıp eşimin üzerine bıraksam ötv muafiyeti olurmu? kayın validemin üzerinde araç değerinin 8/1 ederinde tarla var. başka bir şey yok. Bu konuda aydınlatırsanız memnun olurum.

 
Gönderildi : 9 Ocak 2018 18:17
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

Konu ile ilgili vergi dairesi görüşü aşağıda yer almaktadır.

"Ayrıca, söz konusu istisna kapsamında ilk iktisabı yapılan taşıtların, veraset yoluyla ÖTV uygulanmaksızın varislere intikal etmesi ve murisin istisnadan yararlandığı tarihten itibaren beş yıllık süre geçmeden varisler tarafından istisnadan yararlanamayanlara satışı veya devrinde de ÖTV aranır."

 
Gönderildi : 9 Ocak 2018 20:49
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Babamdan kalan aracı üç kardeşten biri olan ben noterden diğer kardeşlerimden feragatla ben üzerime tescil ettirdim babamın üzerine olan bir taşınmaz vardı onun bedeli aracın ötv li fiayatında 6 binlira daha düşük ama aracın tesciline olur yanıtı veren vergi dairesi şimdi yanlışlık var diyor aracın ötv siz fiyatı taşınmazdan 10 binlira düşük ama beyannameye aracın fiyatı ötv li satış fiyetı bedel olarak yazıldığından mıdır acaba sorun çıkartıyorlar bu durumda bana negibi bir yükümlülük çıkar acaba .

 
Gönderildi : 17 Şubat 2018 04:50