Engelli raporu ibra...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Engelli raporu ibraz ederek veya e-devletten rapor bildirerek muaf olan var mı acaba?

3 Gönderiler
3 Kullanıcılar
0 Beğeniler
235 Görüntüleme
(@alperaltun)
Gönderiler: 1
New Member
Konu Başlatıcı
 

Merhabalar, e-devletten askerlik yoklaması sırasında "askerlik yapmanıza engel herhangi bir sağlık sorununuz veya hakkınızda düzenlenmiş engellilik sağlık kurulu raporunuz var mı" sorusuna "evet" cevabını vererek veya askerlik şubesine engelli raporu ibraz ederek milli savunma bakanlığı incelemesi sonucunda engelli raporuyla askerlikten muaf tutulanlar var mı acaba?

 
Gönderildi : 16 Eylül 2023 14:52
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Engelli raporuyla askerlikten muaf tutulmak isteyen kişiler, öncelikle sağlık kuruluşlarından resmi bir engelli raporu almalıdır. Bu rapor, kişinin sağlık durumunu ve engel derecesini belirtmelidir. Daha sonra bu rapor, askerlik şubesine veya ilgili yetkililere sunulur. Milli Savunma Bakanlığı, bu raporu değerlendirir ve kişinin askerlik hizmetini yapmasının engelliliği nedeniyle uygun olup olmadığına karar verir. Muafiyet, kişinin engel durumuna, raporun tarihine ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Bu nedenle, askerlik muafiyeti için başvuruda bulunmak isteyen kişilerin doğrudan askerlik şubesine başvurmanız gereklidir.

Bu yazı 7 ay önce, Erdinç Gür tarafından değiştirilmiştir
 
Gönderildi : 20 Eylül 2023 22:36
(@sedat-avsaroglu)
Gönderiler: 2
New Member
 

Malasef öyle kabul edilmiyor öncelikle e devleten askerlik başvurusu yapacaksın sonra sağlık ocağına gidicek sin oda seni devlet hastanesine sevk edecek heyete gireceksin heyet askerliğe elverişli değildir yazısı verecek o şekilde emuaf olursun anlattığım süreç 2 ay sürdü urfada 

 
Gönderildi : 23 Eylül 2023 06:15