Eski Raporumu Yenil...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Eski Raporumu Yeniledim Oran Düştü

3 Gönderiler
3 Kullanıcılar
0 Beğeniler
600 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

öncelikle herkese iyi günler. benim sorunum hayli trajikomik. Doğuştan kalp hastasıyım (opere fallot tetrolojisi) bir ameliyat geçirdim askerlikten muafım ve 2006 yılında %60 engelli raporu aldım.Bir işyerinde engelli kadrosunda çalışmaktayım ve vergi indiriminden faydalanmak istedim. Gelir idaresi raporumun eski olduğunu yeni formata uygun yeni bir rapor çıkarmamı belirtti. bende geçen ay yeniden sağlık kuruluna başvurdum ve raporumu aldım fakat akıl almaz şekilde raporumu %60'tan %10'a düşürmüşler. böyle birşey nasıl olabilir hala şaşkınlık içerisindeyim. işimden olurmuyum ne yapmam gerekiyor bilemiyorum lütfen yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 1 Şubat 2018 17:28
(@umurcetin)
Gönderiler: 9
Active Member
 

Geçmiş olsun, ilk yapman gereken süratle rapora itiraz etmek ve gideceğin hastanedeki kardiyoloji doktorlarına durumu anlatmak olmalı. Rapor oranının neden düştüğünün açıklamasını sana yapmalılar. Gerçekten iyileştiğin için mi düştü, ya da sehven mi bu hatayı yaptılar. Kanaatim odur ki ilk yapman gereken rapora itiraz etmek olmalı... Tekrar geçmiş olsun.

 
Gönderildi : 2 Şubat 2018 11:48
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

Raporunuz oldukça eski olduğundan değişen kanunlar ile birlikte engel oranınıza ait bir değişiklik söz konusu ise düşmesi normaldir. Ancak düşüş oldukça yüksek görünüyor. Dilerseniz Hakem hastanelere 2. bir rapor için itiraz edebilirsiniz. Ancak yine aynı oranda bir engel oranı çıkarsa pek yapılacak bir şey yok diyebiliriz.
İşçi iseniz engellilik haklarınız düşecektir. İşten çıkarılma diye bir şey söz konusu olmaz ancak iş yerinde artık engelli statüsünde çalışmıyor görünürsünüz.

 
Gönderildi : 2 Şubat 2018 12:55