Karaciğer nakli olm...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Karaciğer nakli olmuş çocuğuma çözger alamadım

11 Gönderiler
4 Kullanıcılar
10 Beğeniler
2,726 Görüntüleme
(@İbrahim)
Gönderiler: 1
New Member Ziyaretçi
Konu Başlatıcı
 

Çocuğum 2010 doğumlu 2011 yılında karaciğer nakli oldu 2014 yılında engelli raporu aldık %70 en son raporumuzu 2018 yılda aldık 2020 yılında bitti fakat covitten dolayı yenileyemedik bu gün yenilemek için hastaneye gittik çözger raporu almak için fakat doktor çocuğunuzun naklinden 2 yıl geçmiş ve sağlık durumu iyi diyerek bize “özel gereksinimi yoktur “ şeklinde  görüş bildirdi sağlık kurulu bize engelli raporu veremeyeceklerini söylediler şu an engelli sayılmadı organ nakil hastasına resmen normal çocuk muamelesi yaptılar başına gelen oldu mu bir yol gösterin lütfen 

 
Gönderildi : 27 Ağustos 2021 20:05
Mesut KURT tepki gösterdi
(@zeynep51)
Gönderiler: 3
Active Member
 

Merhaba, aynı süreci bizde yaşadık. Kızım 2018 de KC nakil oldu, ilk raporumuzu 2019 Eylül de aldık ve 2 yıllık süreli verdiler çözger, okgv  (%90) olarak. 2021 Eylül ayında süresi bitip  yenilettigimizde ise ogv(yani %70) verdiler. İtiraz ettim farklı bir hastanenin çocuk gastro Dr aynen şunu dedi: "kesinlikle organ nakli hastası cocuklara süresiz rapor verilmeli ama mevzuat böyle emrettiği için bende düşük seviyeden yazmak zorundayım" dedi. Durum bu maalesef, belki sesimizi duyurabilsek biseyler eminim olacaktır ama sesimizi duyuramiyoruz. KC nakilli hastaya dışardan bakınca sağlam görenler. Biseyi yok sanıyor ama gel birde hastaya ve ailesine sor.

 
Gönderildi : 17 Mayıs 2022 02:47
duygu c ve Mesut KURT tepki gösterdi
(@mesut-kurt)
Gönderiler: 5
Active Member
 

@zeynep51 Bu konu hakkında herhangi bir dava yoluna başvurdunuz mu ? Çünkü benimde çocuğum aynı durumda ameliyattan bu yana iki yıl geçti ilk defa rapor almak için başvuruda bulundum. Henüz heyete girmedik ama aynı sonuçla karşılaşacağımı biliyorum. Bu sebeple dava açmayı düşünüyorum. 

 
Gönderildi : 20 Temmuz 2022 16:25
duygu c ve Zeynep51 tepki gösterdi
(@zeynep51)
Gönderiler: 3
Active Member
 

@mesut-kurt Merhaba, hayır bi yargı yoluna gitmedik. Malum, süreçler uzun ve yıpratıcı oluyor o yüzden girişimde bulunmadık. Sadece aşağıdaki gibi bir kampanya başlatmıştım ama yeterli sayıya ulaşamadık, belki yeterli sayıya ulaşırsak sesimizi duyurabiliriz. Herkese acil şifalar. 

 
Gönderildi : 20 Temmuz 2022 16:33
Mesut KURT tepki gösterdi
(@mesut-kurt)
Gönderiler: 5
Active Member
 

@zeynep51 merhaba yönetmelik gereğince ilk iki yıldan sonra özel koşul gereksinimi verilebilmesi için hastada kalıcı ya da greft disfonksiyon veya koplikasyon aranıyor bunlar yoksa çok ileri düzeyde özel koşul gereksinimi verilmesi gerekiyor. Bu oran da %70-79 arası maluliyet anlamına geliyor. Keza erişkinlerde direkt olarak %70 maluliyet veriliyor. Ancak doktorlar yönetmeliği yanlış yorumladıkları için iki yıldan sonrasına maluliyet vermiyorlar. Bu sebeple cuma günü heyete gireceğiz muhtemelen bize de oran vermeyecekler akabinde hemen dava açacağım. Olumlu sonuç elde edersem buradan paylaşacağım. 

 
Gönderildi : 20 Temmuz 2022 23:49
Zeynep51 tepki gösterdi
(@duygueralp81)
Gönderiler: 2
New Member
 

Merhabalar benim oğlumda 9 yaşında 8 yıl oldu nakil olalı. Biz8m de ilk raporumuz 76 çıkmıştı ancak rapor süresi çoktan bitti. Covid, randevu derken tekrar başvuramadık. Şu an yeniden sürece girdik ancak bizede sağlam çıkacak gibi duruyor. Ben önce ilçe sağlıtan itiraz vericem ancak kabul olmazsa yargı uoluna başvurucam. Birlikte yola çıkarsak sonuç elde edebiliriz 9 sebeple bizim gibi mağdur olanlar varsa cevap bekliyorum. Buz onkoljiden nakile gittik. Yani oğlumun hem kanser öyküsü hem nakil durumu mevcut. Nasıl benim oğluma sağlıklı verebiliyor aklım almıyor. Bunun peşini bırakmayı düşünmüyorum.

 
Gönderildi : 2 Ağustos 2023 11:32
Mesut KURT tepki gösterdi
(@duygueralp81)
Gönderiler: 2
New Member
 

@mesut-kurt merhabalar ne durumdasınız acaba rapor alabildiniz mi?

 
Gönderildi : 2 Ağustos 2023 11:33
Mesut KURT tepki gösterdi
(@mesut-kurt)
Gönderiler: 5
Active Member
 

Merhabalar öncelikle çok geçmiş olsun ben daha önce dava yoluna gideceğimi belirtmiştim. Ancak çocuğuma uygun rapor verilince dava açmadım. Size mail adresimi veriyorum. Oradan iletişime geçerseniz dava sürecine ilişkin gerekli tüm bilgileri vermek isterim. av.mesutkurt@hotmail.com

 

 
Gönderildi : 2 Ağustos 2023 11:48
(@zeynep51)
Gönderiler: 3
Active Member
 

Merhaba Mesut Bey,

Açıkcası ilçe-il sağlığa filan şikayette bulunduk , bizi farklı  bir hastaneye de sevk ettiler hakem olarak ama maalesef sonuç değişmedi. Hatta komedi odur ki, sevk ettikleri hastanede çocuk gastro dr u gözüküyor kağıt üstünde ama hastaneye gittiğimizde (göztepe şehir hastanesi-istanbul) aslında ilgili doktorun birkaç aydır raporlu olduğu ve bu nedenle bakılamayacağımız filan belirtildi, sonra tekrar ilçe sağlıktan başka hastane talep ettik, zeynep kamil çocuk gastro ya yönlendirdiler , oradaki dr da aynı şekilde rapor vermedi maalesef.
Sonrasında devam etmedik sürece.

Umarım herkes tez zamanda şifasına kavuşur.

 
Gönderildi : 2 Ağustos 2023 14:17
Mesut KURT tepki gösterdi
(@mesut-kurt)
Gönderiler: 5
Active Member
 

@zeynep51 merhaba zeynep hanım keşke süreci tamamladıktan sonra raporun iptali için süresinde dava açsaydınız

 
Gönderildi : 5 Ağustos 2023 09:57
(@mesut-kurt)
Gönderiler: 5
Active Member
 

@zeynep51 zeynep hanım yukarda duygu hanıma yazdığım mesajda mail adresimi vermiştim eğer oradan mesaj atarak iletişime geçerseniz bu dava açma konusunda size de yardımcı olmak isterim

 
Gönderildi : 5 Ağustos 2023 10:06