Kronik rahatsızlığa...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Kronik rahatsızlığa verilen süreli sağlık raporu

2 Gönderiler
2 Kullanıcılar
0 Beğeniler
737 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Merhaba,

2018 Şubat ayında aldığım %52 oranlı rapora (Hipertansiyon+Skolyoz+Üst üriner hastalık+devamlı tedavi gerektiren olarak teşhis konulan rahatsızlıklar) 5 yıl süreli olarak verdiler. Kronik rahatsızlığımın ve hiçbir zaman tedavi ile iyileşmemin mümkün olmadığı bilindiği halde süresiz yerine süreli rapor verdiler.

Sağlık kuruluna durumu izah ettiğimde "Gençlere süreli veriyoruz" gibi boş bir gerekçe öne sürdüler. Raporu nasıl süresiz yapabilirim?

 
Gönderildi : 26 Haziran 2018 03:05
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

İtiraz ederek yeni rapor çıkarttırabilirsiniz. Böyle bir gerekçe kanunda bulunmuyor.

Yapmanız Gereken : Engelli sağlık kurulu raporuna; engelli, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk engelli sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, engelli sağlık kurulu raporu alacak kişi en yakın farklı bir engelli sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen engelli sağlık kurulu raporu ile itiraz üzerine verilen engelli sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise engelli sağlık kurulu raporu kesinleşir.

 
Gönderildi : 7 Temmuz 2018 14:17