Engelli İnternet

En Uygun Engelli İnternet ve Telefon Tarifesi – 66-TL

En Uygun Sabit ADSL ve VDSL Engelli internet tarifesi nedir diye aramaya gerek yok. Engelli Blog olarak ve tarifeye geçmiş bir kardeşiniz olarak zaten en uygununu biz her zaman takip ederiz. Tabi ki sizinle paylaşmayı ihmal etmek olmaz.

Ben duyduğumda anında internet hizmetimi taşıdım denedim kontrol ettim. ve Engelli Blog kullanıcılarına engellilere duyurmakta fayda var dedim.

Bu ve buna benzer avantajları kaçırmak istemiyorsanız android uygulamamızı cep telefonlarınıza yüklemeyi ihmal etmeyin yada site bildirim uyarısını kabul etmeyi unutmayınız.

2017 den beri En Uygun Engelli Sabit İnternet Hizmeti TURKNET tarafından veriliyor.

Aşağıda şartları yer alan hizmet detaylarına ilişkin firmanın iyi ve kötü yanlarını da denediğimiz için karar vermeniz açısından paylaşacağız. Bu bir reklam değildir. Daha uygun bir tarifede içerik değiştirilecektir. 🙂

TURKNET ÖZGÜR İLETİŞİM İNTERNET TARİFESİ

Tarife Detayları

  • Taahhüt Yok
  • AKN Yok
  • 100 MB* e kadar hız
  • 1000 dk Almanya gibi ülkelerinde sabit hattını arayabileceğiniz telefon tarifesi.

Hepsi 85-TL Engelli %40 ve üzeri raporunuz ile %25 indirimi ile birlikte : 66-TL

Avantajları Nelerdir?

Taahhüt Yok

Tüm firmalar aslında engelli internet tarifelerinde abonelere taahhüt zorunluluğu sunmamaktadır. Bu yüzden engelli dışında normal kullanıcılarda taahhüt yapılmıyor.

Bir Ay Ücretsiz

Arkadaşını Getir kampanyası ile üye olan aboneler ilk fatura sonrası ikinci fatura kullanımı ücretsizdir. Engelli Blog’u dilerseniz arkadaş olarak kullanabilirsiniz. Buradan İlgili başvuru formuna ulaşabilirsiniz.

AKK Adil Kullanım Kotası YOK

Turknette AKN/AKK uygulaması bulunmuyor. Kotanız dolacak bir şey yok.

100mb* e MB Kadar ADSL veya VDSL Hız

Firmada belirli bir hız yok! Hattınızın kaldırdığı oranda hız veriliyor. ADSL de 24 mb VDSL üzerinde ise 100 mb seviyelerine kadar çıkılabiliyor.

Biz Kaç mb Kullanıyoruz Peki?

Denemiş biri olarak Hattımız İstanbul’un merkezinde Leventte hat desteği 100 Mb hız seviyelerinde ve 78 Mb hız veriliyor.

1000 Dk Her Yöne ve Yurt dışına Konuşma

İnternet hattı ile birlikte telefon hattını da bu tarifeye geçebilmek için taşımanız gereklidir. Çoğu kullanıcının Türk Telekom’da ve Sosyal Tarife kullanıyorsanız eğer 9 10-TL en az bir bedel ödemenin yanında yurtdışını da arayabileceğiniz 1000-TL dk ya sahip olabilirsiniz. Firmanın web sitesinde hangi ülkeleri arayabileceğiniz belirtilmiştir. Bu süreçte sabit telefon numaranızda değişmiyor.

Abonelik İşlemleri Kolay Mı?

Bizim için en kolay abonelik işlemleri oldu Telefon üzerinden görüşme yöntemi ile abonelik anlaşmasına vardık ve bize abonelik sözleşmesi ve diğer evraklar e posta yolu ile hazır geldi. İmzamızı attık ve firmaya kargo yaptık 3 gün içinde hem telefon hem internetten hattımız bizim firmaya vermiş olduğumuz taahhütname ile firma tarafından yapıldı. Yerimizden kalkmadan uğraşmadan uygun internet sahibi olduk.

Son Söz

Engelli Blog olarak en uygun internet tarifesini paylaştık ancak tabiki bilmeniz gerekenler var.

ADSL ve VDSL ayrımına dikkat edin!

ADSL en yuksek 16 mb hıza ulaşabilir VDSL ise 100 Mb hızlara kadar ulaşabilmektedir. Hattınız VDSL i desteklese dahi modeminizde buna uygun olmak zorunda bu yüzden fiyat aynı olduğu için maksimum hız kullanmanız yerinde olacaktır. Abonelik öncesi hattınızın kaldıracağı maksimum hızı öğrenin. Hattınızın kaldırabileceği hız aslında modem ayarlarında ADSL bölümü de görürüz. (Eğer bilmiyorsanız bizden size taktik : Abone olmadan önce hattınızın kaldırabileceği hızı satış temsilcisine sorun, öğrenin. Satış yapabilmek için en yüksek hızı size söyleyeceklerdir. Ancak coğrafı, ulaşım gibi problemlerden dolayı bu hızı illaki veremeyebilirler. 🙂 )

Superonline, TTNET, Turknet, Hangisi İyi?

En çok tartışılan konulardan biri ancak cevabı basit bir soru. Türkiye’de telefon altyapısı Türk Telekom tarafından sağlanmaktadır. Superonline sadece kendi altyapısını Fiber net ile genişlettiğini biliyoruz. Çok dar bir alanda bu hizmeti sağlıyor. Bunun dışında diğer firmaların hepsinin altyapısı aynıdır. Bu yüzden superonline çok kopuyordu, TTNET e geçtim gibi hamleler eğer altyapı yenilenip firma kendi alt yapısını kurmadıysa tamamen gereksiz ve anlamsızdır. Bu yüzden TTNET de ne hizmet alıyorsanız diğer firmalarda da aynı hizmeti alırsınız. Ancak hat ile sorun yaşadığınızda kapınıza Türk Telekom gelir. 🙂

16 Mb Hız ile 16 MB* e kadar Hız arasındaki farka dikkat!

ADSL senkron olmayan asenkron hızlara sahiptir. Fiber yada kablo internete benzememekle birlikte 16 mb sabit hız dışında 16 mb a kadar hız gibi ifadelerle hattın yoğunluğuna göre hızda değişimler olabilir. Düşebilir yada artabilir.

Diğer Firmada Taahhütüm Var! Ceza Öder miyim? Ne yapacağım?

Diğer firma üzerinde verilen taahhüt için imzalı bir belge sizden alınmadı ise verilen taahhüt geçersizdir. Firmaların çoğu bu taahhütü size imzalatmamaktadır. Sadece telefon ile bir başvuru yaptırmaktadırlar. Bu şekilde yapılan işlemler geçersizdir. Ayrıca TURKNET ve diğer firmalar birbirlerine transferlerde belli oranda bu cezayı karşılamaktadırlar.

BİR AY ÜCRETSİZ KULLANIM HAKKI ELDE ETMEK İÇİN BU BAĞLANTIYA TIKLAYARAK BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ.

Similar Posts