Alt Öğrenim Mağduri...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Alt Öğrenim Mağduriyeti

1 Gönderiler
1 Kullanıcılar
0 Beğeniler
645 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Bilindiği üzere Danıştayın vermiş olduğu Alt öğrenim hakkının kaldırılması biz engellilerde etkilendik. Bizler engelli olarak zar zor okuyup bitirdiğimiz mesleği yapamıyoruz. Hem lisans hemde önlisans mezunuyum. Önceden Lisanstan sınava girip Önlisans tercih Yapabiliyordum. Kısacası isteyen istediği mesleği seçebiliyordu. Ben İsletme (Lisans) ve Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik (Önlisans) mezunuyum. Danıştay'ın bu uygulaması yüzünden Sağlık mesleğini yapamıyorum.
Ayrıca ENGELLİ KAMU PERSONEL SEÇME SINAVI VE ENGELLİLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI HAKKINDA YÖNETMELİK' e göre de aykırı bir uygulama olarak karşımıza çıkmaktadır. Bahsedilen yönetmelikte;
Yerleştirme ve atama yapılmayacak haller
MADDE 14- (1) Halen memur olarak çalışmakta olanlar, başka hizmet sınıfı kapsamındaki kadrolar ile bulundukları kadrolardan farklı olmak kaydıyla mezunu oldukları eğitim programları itibarıyla ihraz etmiş oldukları unvanlara ilişkin kadrolar hariç olmak üzere bu Yönetmelik kapsamında yerleştirme işlemlerine başvuramaz, yerleştirilseler dahi atamaları yapılamaz.
Bu konuda gerekli duyarlılığı göstermenizi arz ederim. İyi çalışmalar...

 
Gönderildi : 14 Aralık 2016 14:04