Engel Durumu Nedeni...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Engel Durumu Nedeniyle İş Yerinden Tazminat Alabilir Miyim?

2 Gönderiler
2 Kullanıcılar
0 Beğeniler
643 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Merhabalar
2 yasimda gecirdigim trafik kazasi sonucu Sol ayağım ampute %48 oranında sağlık raporum bulunmaktadır . 22 yıldır protez kullanıyorum . 4 yıldır kozmetik firmasında ayakta çalısıyorum mesailer gece calismaları da bunların icinde ve suistimal ettigim dusunuldugu icin mola saatim disinda dinlenmeme musade edilmiyor. Kazadan sonra yanlis bir yol izlendigi icin 18 den fazla ameliyat gecirdim ve hala da devam ediyor. Ayakta oldugum icin agrilarim artiyor ve sosyal yasantimda da beni cok zorluyor. Hayatimi daim ettirebilmem icin calismak zorundayim fakat bu belirttigim nedenlerden dolayi cok fazla zorlaniyorum . Tedavilerim uzun sureclerden geciyor maddi olarak yetersiz kaliyor ve karsilayamiyorum . Bu sebepten oturu tazminat talep edebilir miyim ?
Böyle bir hakkım varda Tazminat alabilmem icin nasıl bir yol izlemeliyim . Yardimci olabilmeniz mumkun mudur ?
Tesekkurler
Gökçe

 
Gönderildi : 7 Ocak 2018 03:43
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

Engelli olduğunuz için işyerinden tazminat alma gibi bir hakkınız bulunmuyor. %60 ve üzeri engelli iseniz malulen emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz.

Yine işten ayrılırken kanunlardan bağımsız olarak anlaşma ile işten çıkarılarak çalıştığınız süre içinde tazminatınız ödenerek ayrıabilirsiniz. Bazı işverenler bunuda yapmaktadır.

 
Gönderildi : 8 Ocak 2018 14:18