Rapora İtiraz Etmek...
 
Bildirimler
Tümünü Sil

Rapora İtiraz Etmek İstiyorum

4 Gönderiler
3 Kullanıcılar
0 Beğeniler
1,138 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
New Member Ziyaretçi
 

Öncelikle meraba ben yeni katıldım aranıza bende bir engelli statüsüne giriyorum kulaktan işitme kaybım var
Doğuştan geçirdiğim çiçek hastalığına yakalandım küçükken raporum vardı kayboldu yüzde 32 rapor verdiler hiç bir açıklama yapmadan neye göre verdiler onu da bilmiyorum itiraz etme hakkım vardı onu kullandım fakat itiraz edeceğim gün başka bir işim çıktı tekrar dan ilçe sağlık kuruluna gitmem mi gerekiyor yoksa yine aynı yerden randevu almam gerekiyor mu itiraz etme günüm doldu mu bilmiyorum tekrar hakem heyetine girecektim tekrardan muayene olucaktim yüzde 40 a tamamlamak için ama O gün hastaneye gitmedim tekrardan gitsem birşey olur mu

 
Gönderildi : 14 Eylül 2018 19:02
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

Merhaba,

konu ile alakalı makalemizi okuyabilirsiniz.

 
Gönderildi : 16 Eylül 2018 02:43
(@mehmet07)
Gönderiler: 1
New Member
 

merhaba, benim 2 yıl süreli 73 oranlı raporum vardı. şimdi tekrar yenilettim oran 74 olmuş ama yine 2 yıl süreli vermişler. üstelik içinde psikiyatri oranı olmadığı halde. itiraz etsem değişir mi süresi. teşekkürler.

 
Gönderildi : 17 Ekim 2021 17:33
(@admin)
Gönderiler: 710
Admin
 

@mehmet07 

Raporlara itiraz

MADDE 12 – (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır. Süresinde yapılmayan itirazlar değerlendirilmez. Kurum itirazları gerekçe belirtilerek yazılı olarak yapılır. Kurum itirazlarında süre aranmaz.

(2) Rapora itiraz edilmesi hâlinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna ya da önceki raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi hâlinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir.

(3) İlk veya itiraza istinaden alınan ikinci rapor hakem hastaneden alınmış olsa dahi hakem hastane raporu olarak kabul edilmez.

(4) Süreli/sürekli verilen raporlar ile ilgili olarak kontrol muayeneleri dışında herhangi bir sebeple kurum tarafından yeni bir rapor istenmesi durumunda, ilgili kurumun gerekçeli yazısına istinaden müdürlük tarafından, birinci ve ikinci fıkralara göre işlem yürütülür.

(5) Hakem hastane kararı ile süresinde itiraz edilmeyerek kesinleşen rapor hakkında aynı gereksinim alanı ile ilgili yeni rapor başvurusu en erken altı ay sonra kabul edilir.

(6) Terör, kaza ve yaralanma nedeniyle verilen, ilaç tedavisi, cerrahi tedavi ve/veya rehabilitasyon ile engel oranının değişmeyeceği hakem hastane kararı ile kesinleşen sürekli ibareli raporlar için yeni rapor başvurusu kabul edilmez.

 
Gönderildi : 17 Ekim 2021 17:34