2024 EKPSS Başvuru ve Sınav Tarihleri Açıklandı

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), engelli vatandaşların kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmeleri için yapılan bir sınavdır. EKPSS, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından iki yılda bir düzenlenmektedir. EKPSS’ye katılmak isteyen adayların, başvuru tarihleri içinde ÖSYM’nin internet sitesinden veya başvuru merkezlerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir.

2024 EKPSS Ne Zaman Yapılacak?

2024 yılında yapılacak olan EKPSS’nin başvuru ve sınav tarihleri ÖSYM tarafından açıklandı. Buna göre, EKPSS başvuruları 12-29 Şubat 2024 tarihleri arasında alınacak. EKPSS kura başvuruları ise 06-21 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak. EKPSS sınavı 28 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. EKPSS sonuçları ise 23 Mayıs 2024 tarihinde ilan edilecek.

EKPSS’ye başvurmak isteyen adayların, ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve başvuru şartlarını sağlamaları tavsiye edilmektedir. EKPSS’ye katılan adayların, sınav sonuçlarının geçerlilik süresi iki yıl olacaktır. EKPSS sonuçlarına göre, kamu kurum ve kuruluşları tarafından engelli personel alımı yapılacaktır. EKPSS hakkında daha fazla bilgi için ÖSYM’nin internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Similar Posts

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir